500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

kalsiyum-degeri-yuksek-proteinli-cerezler

Kalsiyum Açısından Zengin Kuruyemişler

İnsan vücudu günlük olarak kalsiyum tüketilmesine ihtiyaç duyar. Kalsiyum özellikle de kemik oluşumu ve diş sağlığı açısından çok önemli bir maddedir. Bu nedenle büyüme çağındaki çocukların ve insanların gıdalar ile bu maddeyi vücutlarına almaları şarttır. Öyle ki insan vücudundaki kemik ve dişlerde %99 oranında kalsiyum vardır. Peki, kalsiyum hangi gıdalarda bulunuyor? Hangi kuruyemiş kalsiyum açısından daha zengin?

Kalsiyum açısından zengin kuruyemişler; yer fıstığı, ceviz, badem, kuru üzüm ve kuru hurmadır. Özellikle de cevizin içerisinde oldukça bol miktarda kalsiyum maddesinin olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle gelişim sürecini tamamlamak üzere olan çocukların günlük en az 2 adet ceviz tüketmesi gerekmektedir. Ek olarak ise diğer kuruyemiş türlerinden belirli ölçülerde tüketmek, kalsiyum açısından zengin ve güçlü bir bünyeye sahip olunmasına yardımcı olacaktır.

Protein İçeren Kuruyemişler

İnsan vücudunun yapı taşlarından biri olarak bilinen kas ve hücre onarımı için protein vazgeçilmez ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. Vücudun temel fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için günlük olarak belirli miktarda protein tüketimine ihtiyaç duyulmaktadır. Protein maddesi bir çok hayvansal gıdada bulunduğu gibi, bazı kuruyemişler de protein açısından çok zengindir. Bu nedenle et ve sebze tüketiminin yanı sıra bazı kuruyemişlerin de ara öğün olarak tüketilmesi, kas gelişimine ve yağ yakımına olumlu etkide bulunacaktır.

Protein içeren kuruyemişler arasında en zengin içeriğe sahip olan kabak çekirdeğidir. Sadece 100 gramında bile 16 gram protein bulunduğu tespit edilmiştir. Ancak protein kadar yağ içeriği açısında da çok zengin bir besin kaynağıdır. Bu nedenle tavsiye edilenden fazla tüketilmesi, kilo alınmasına neden olacaktır. Protein bakımından en zengin çerez çeşidinden bir diğeri de bademdir. Günlük 100 gram tüketilmesi insan sağlığı açısından çok faydalı olacaktır. Öyle ki 100 gram bademin 20 gram protein içeriğine sahip olduğu bilinmektedir.

Demir İçeren Kuruyemişler

Demir, insan vücudu için en önemli mineraller arasında yer alır. Özellikle de bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinden dolayı ihtiyaç duyulan miktarda vücuda alınması şarttır.  Çocuk gelişiminde de önemli katkıları söz konusudur. Günlük demir ihtiyacını kolayca gidermek için demir içeren kuruyemişlerden faydalanılması tavsiye edilmektedir. Peki demir içeren kuruyemişler nelerdir?

Demir içeriği en zengin olan kuruyemiş kabak çekirdeği olarak bilinir. Öyle ki sadece 100 gramında bile 15 miligram demir minerali bulunduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda protein açısından da çok zengin olan bu çerez, insan sağlığı için düzenli olarak tüketilmelidir.

Yorum ekle