500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

yer-fistigi

Fıstık ile Yapılan Tatlılar

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık olan fıstık, kuruyemişlerin en çok  sevilen çeşitleri arasında yer almaktadır. Mutfakların en sık kullanılan lezzetleri arasında yer alan yer fıstığı, bir çok yemeği tatlandırdığı gibi, tatlıların da vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur. Yer fıstığı ile yapılan tatlılar, ikram sofralarında gösterişli bir çeşit olacaktır. Ayrıca ev hanımlarının da tatlı yapmak konusunda ne kadar usta ve yetenekli olduğunun da en önemli göstergelerinden biri olan fıstıklı tatlılar, sunum olarak farklı yöntemlerle servis edilebilmektedir. En lezzetli yer fıstıklı tatlılardan biri de yer fıstıklı kurabiyedir.

Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi

Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri de yer fıstıklı kurabiyedir. Enfes lezzeti ve şık sunumu ile en iyi atıştırmalıklar arasında yer alır. Özellikle de mutfak ile yakında ilgisi olanları bu tatlıyı kolayca yapabilecektir. Tarifi dikkatli şekilde uygulandığında herkesin yapabileceği tarzda bir tatlı olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Peki yer fıstığı kurabiye için gereken malzemeler nelerdir? Merak edenler için işte detaylar..

Yer Fıstıklı Kurabiye Malzemeler

 

1 adet yumurta, 200 gram tereyağı, 1 su bardağı kadar pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı, yaklaşık 10 gram vanilin, yaklaşık 10 gram kabartma tozu ve alabildiği kadar un yer fıstıklı kurabiye için gerekli olan malzemelerdir. Yer fıstıklı kurabiyenin üzeri için 1 adet yumurta akı ve 1 su bardağı çekilmiş yer fıstığı ilavesi gerekir. Malzemelerin eksik olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca yumurtaların akı ve sarısının ayrılması şarttır.

Yer Fıstıklı Kurabiye Nasıl Yapılır ?

Yer  fıstıklı kurabiye lezzetli olduğu kadar yapımı da oldukça basittir. İlk aşamada derin bir kaba tereyağı ve pudra şekeri konulur. Kabın plastik olmaması sağlık açısında önemli bir gerekliliktir. Tereyağı ve pudra şekeri karışımının üzerine 1 adet yumurta, sıvı yağ ve çekilmiş yer fıstığı ilave edilerek, iyice çırpılır. Bir sonraki aşamada ise yaklaşık 10 gram kabartma tozu eklenmesi gerekecektir. Tüm karışım iyice çırpıldıktan sonra hamur şeklinde getirilir. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması şarttır. Elde edilen karışım yuvarlak şekillerde önceden yağlanmış tepsiye dizilir. Kurabiyeleri batırmak için bir kaba yumurta sarısı konulur ve kurabiyeler batırılır. Ardından ise yer fıstık karışımına sokulur. Kurabiye yapım aşaması burada son bulurken, önceden ısıtılmış fırına tepsi sürülür ve yaklaşık 175 derecelik fırında pişirilir. Pişirme işlemi bittikten sonra kurabiyeler soğutularak servis edilmelidir.

  • May 24, 2018
  • Kategori: Tarifler
  • Yorumlar: 0
Yorum ekle