500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

bademli-tatli

Badem ile Yapılan Tatlılar

Badem insan sağlığı açısından çok faydalı bir besindir. İçeriğinde bulunan bol miktardaki protein, kilonun korunmasına yardımcı olurken, diyet listelerinde de tok tutan ara öğün olarak kendisini göstermektedir. Aynı zamanda E ve B vitaminleri açısından da çok zengin bir besin değerine sahip olan badem ile çok lezzetli tatlılar yapmak mümkündür. Kuruyemişler arasında en çok tüketilen ürünlerden biri de bademdir. Bir çok tatlı ile birlikte tüketildiği gibi çerez olarak tüketilmesi de uygundur. Bademli tatlılar arasında en çok sevilen tür ise şüphesiz ki bademli kurabiyelerdir. Peki, bademli kurabiye nasıl yapılır? Bademli kurabiye için gereken malzemeler nelerdir? Merak edenler için işte detaylar...

Bademli Kurabiye

Bademli kurabiye hem çok lezzetli bir ikramdır hem de oldukça sağlıklı bir atıştırmalıktır. Özellikle de bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Aynı zamanda badem ile şerbetli tatlılar da yapılabilmektedir. Fakat en çok sevilen tür bademli kurabiye olarak bilinir. bademli kurabiye yapmak için malzemelerin eksiksiz olmasına dikkat edilmesi şarttır.

Bademli Kurabiye İçin Gereken Malzemeler

Bademli kurabiye yapmak için gereken ilk malzeme, kurabiyenin daha lezzetli olmasını sağlamak için 7 çorba kaşığı tereyağ kullanılmasıdır. Kurabiyenin ağızda dağılır bir kıvam alması için badem oranının yüksek olmasına dikkat edilmelidir. Bademli kurabiye yapmak için gereken diğer malzemeler ise; 1 su bardağı kabuksuz kavrulmuş badem, 1 su bardağı toz şeker, 3 yumurta sarısı,  1 paket vanilya, 1 su bardağı su be 1 su bardağı da undur. Porsiyonu büyütmek için malzemeleri de aynı oranda arttırmak gerekecektir. Öyle ki yapılan tatlının tam olarak lezzetini alabilmesi için malzemelerin kıvamında kullanılması şarttır. Sadece badem oranı biraz daha arttırılabilir. Bademi çekilmiş şekli ile hamurun içine ilave etmek daha lezzetli bir tatlının ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bademli kurabiye yapmak içi öncelikle geniş bir kaba, un ve tereyağı konulur. Bir sonraki aşamada ise toz şeker ve yumurta sarısı karışımın içine ilave edilir. Daha sonra hamur yumuşak bir kıvama gelesiye kadar un eklemesi yapılır. Yani alabildiği kadar un eklenmesi gerekmektedir. İkinci aşamada ise hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Kişisel isteklere göre şekillendirilir. Bir köşede kurabiyenin pişeceği tepsi yağlanır. Sonra şekillendirilmiş hamurlar tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırına kurabiyeler pişirilmek üzere bırakılır. Bademli kurabiyeler piştikten sonra sunuma hazır hale gelecektir.

  • May 24, 2018
  • Kategori: Tarifler
  • Yorumlar: 0
Yorum ekle