500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

ceviz-ve-badem-kalori-degerleri

Ceviz ve Bademin Kalori Değeri

Kuruyemişler çok lezzetli bir tada sahip olsalar da dozunda tüketilmesi gereken ürünler arasında yer alırlar. Özellikle de bazı kuruyemişler içeriğinde bulunan yararlı yağ özleriyle bilinirler. Bu özler sayesinde kişiler sağlık açısından daha iyi bir durum gelebildikleri gibi, çok fazla tüketim sağlandığında kilo problemi ile de karşı karşıya gelmek kaçınılmaz olacaktır. Bu gibi durumlarla karşı karşıya gelmemek adına hangi kuruyemiş kaç kalori konusunda bilgi edinmek gerekmektedir.Öyle ki bu bilgiler sayesinde bilinçli tüketim sağlamak da mümkün olacaktır. Günlük yaşantımızda film izlerken ya da keyif yaparken lezzetli atıştırmalıklara ihtiyaç duyulur. Kuruyemişler, en çok tüketilen atıştırmalıklardan biridir. Hem çocuklar hem de yetişkin insanlar tarafından çok sevilir.

Özellikle de ceviz ve badem gibi ürünler eşsiz bir tada sahiptir. Onların lezzetinin yanı sıra insan vücuduna sağladığı faydalar da saymakla bitmeyecek kadar çoktur.  Özellikle de cevizin yetişme çağındaki çocuklar tarafından sıkça tüketilmesi gerekmektedir. Düzenli tüketim sağlandığında beyin sağlığını koruduğu bilinen gerçekler arasındadır. Kuruyemişler arasında yer alan badem de içeriğindeki protein ve yağ özleri ile dikkat çeken yapıya sahiptir. Bu nedenle diyet listelerinin vazgeçilmez ara öğünlerinden biri olmuştur. Düzenli tüketimi sağlandığında metabolizma hızının düzene girmesini sağlar. Buna bağlı olarak ise daha fit ve dinç bir vücut görünümü elde etmek de kaçınılmaz olacaktır. Aynı şekilde fındıkta insan sağlığı açısından gerekli ve günde bir avuç kadar tüketilmesi gereken bir üründür.

Ceviz Kaç Kalori ?

Kuruyemişler arasında en çok dikkat çeken ve faydalı ürün ceviz olarak bilinir. Peki ceviz kaç kalori ? 1 adet ceviz yaklaşık olarak 5 grama denk gelir. 5 gram ceviz içerisinde ise 33 kalori vardır. 1 avuç ceviz 164 kaloridir. Bu da günlük besin değeri açısından önemli bir işlev demektir. Bu nedenle insan sağlığı açısından günde 1 avuç ceviz tüketmek çok faydalı bir seçim olacaktır.

Badem Kaç Kalori ?

Badem insan sağlığına bir çok faydası bulunan çerezler arasında yer alır. İçeriğinde bol miktarda protein, lif, E ve B vitaminleri bulunmasının yanı sıra, bol miktarda mineral içeriğine de sahiptir. Peki badem kaç kalori değerine sahip ? 1 adet badem yaklaşık olarak 2 grama denk gelir. 2 gram badem içerisinde ise 12 kalori bulunur. Yağ ve kalori değeri yüksek bir ürün olmasına karşın, günlük protein ihtiyacını karşılamak amacıyla 1 avuç kadar tüketilmesine herhangi bir zarar olmayacaktır.

 

 

Yorum ekle